fbpx

Sukkerafhængighed er en sygdom som sidder i hjernen,præcis som alle andre afhængighedssygdomme.

Hvis du er sukkerafhængig så har du svært ved, ja måske føler du næsten er det er umuligt at stoppe, når du først får begyndt. Du har en tendens til at spise mere end du havde tænkt eller planlagt. Med sukker menes der her: slik, brød, pasta, chokolade, sodavand, boller, kager og andre hurtige kulhydrater. Nogen af os overspiser også på ganske almindelig mad. Nogle kan bedst lide når det knaser, og spiser helst kager, knækbrød, chips eller nødder. Andre vil hellere ha blød mad som pasta, is og chokolade.

Ikke trigger

Ind imellem kan man forsøge at kontrollere sit indtag ved at kaste op, mens andre kontrollerer ved at træne/ overtræne. Nogle går op i vægt andre er normal vægtige.

At være sukkerafhængig giver sig udtryk på mange måder og vi som er sukkerafhængige er lige så forskellige som alle andre og vi spiser på mange individuelle måder. Èt er dog fælles for de fleste, vi spiser over- eller underspiser alene, så ingen ser hvad og hvor meget vi spiser. Mængden og måden vi spiser gør at vi ofte får både skam- og skyldfølelser. Af og til kan disse følelser vokse sig så store, at vi spiser også spiser på dem. Vi kan også spise på andre følelser som f.eks glad, ophidset, vrede, ked af det hed eller sorg.

sukkerbomben

Bitten Jonssons første bog, Sukkerbomben, hvordan du slipper af med din sukkerafhængighed er oversat til dansk og kan lånes på biblioteket.
Jeg kan kun anbefale at læse den. Efterfølgeren Sockerbomben 3.0 er desværre ikke oversat, og forlaget har heller ingen planer om oversættelse (jeg har lånt billedet fra bookstone.dk)

Hvis du vil vide mere om sukkerafhængighed så følg med her eller på min Facebook side Spis Rigtig Mad