fbpx

Eksisterer sukkerafhængighed ?

 

Spørgsmålet om hvorvidt sukkerafhængighed eksisterer eller ikke er blevet diskuteret rigtig længe, i mange år.

Når jeg fortæller til mennesker jeg møder at jeg er sukkerafhængig så skaber det rigtig meget opmærksomhed og debat, og mange har meget stærke holdninger og meninger om emnet.

Min baggrund og min viden stammer fra afhængighedsmedicin. Det mener jeg er helt afgørende for at kunne hjælpe mennesker med en sukkerafhængighed. Det er en afgørende kompetence.

Der er, efter min mening, ikke ret meget viden om sukkerafhængighed i det danske samfund. Det vil jeg gerne ændre på.

Hvorfor ? Fordi der sidder rigtig mange rundt omkring og er  fortivivlede og desperate. De tror, at der er noget galt med dem. De har prøvet alt muligt og umuligt. Nogen er blevet overvægtige. De har prøvet alle mulige kure og diæter, pulvere og piller, men er alligevel ikke lykkedes.

Jeg er selv sukkerafhængig, og for mig gjorde det en kæmpe forskel at finde ud af at det var en afhængighed og ikke en svag karakter, dårlig moral eller hvad jeg eller kunne komme i tanke om at der var galt med mig.

Er sukker afhængigsskabende ?

Med den voksende viden om hjernens belønningscenter bliver både forskere, læger og vi hele tiden klogere og det bliver mere og mere klart, at vi ikke er sindssyge, at vi ikke  er svage, at vi ikke har rygrade som regnorme, at vi ikke mangler moral eller vilje.

Nej, vores magtesløshed skyldes neurobiologi og biokemi i hjernen.

Når vi virkelig begynder at forstå det både med vores hjerne og vores hjerte, så kan vores skam og skyld forsvinde, og benægtelsen kan opløses.

Det der sker når viden deles og nogen står frem og fortæller om hvordan det føles og fortæller om sårbarheden og om hvordan det kan ændres, så giver det muligheder og håb for de mange mange som lever med en sukkerafhængighed hver dag.

 

Sukkerbomben

Den svenske sygeplejerske Bitten Jonsson har i over 20 år delt og fortalt om sukkerafhængighed. Bitten Jonsson er uddannet i Sverige og videreuddannet i afhængighedsmedicin i USA.

Hvis du er interesseret i at læse mere om sukkerafhængighed og Bitten Jonsson kan du læse mere her på hendes hjemmeside www.bittensaddiction.com.

Vil du tage en lille test til at få en fornemmelse af, hvor du selv ligger, så kan du gøre det her:

Sukker følsomhedstest

Er du interesseret i at læse mere om sukkerafhængighed kan du læse her: https://spisrigtigmad.dk/sukkerfoelsomheds-test/

Hvorfor bliver man sukkerafhængig ?

eller her:

Afhængighed udvikler sig, også sukkerafhængighed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

75 / 100