fbpx

På ferien i USA lykkedes det mig ikke at holde fast i min LCHF kost. Jeg syntes efter et par dage, at det var belastende at vi ikke bare kunne gå ind et sted og spise, men måske var nødt til at køre rundt til flere forskellige steder, før der var noget som jeg kunne spise, så jeg besluttede at jeg bare spiste som de andre.

Sukkerafhængigheden raser

Hjemme fra USA i august 2017, og det lykkes mig stort set ikke at komme rigtig tilbage på LCHF. Jeg prøver og falder af, jeg prøver igen og falder af. J

Jeg tager på og bliver mere og mere desperat fordi alt det jeg havde tabt de foregående 2-3 år lynhurtigt kryber tilbage på sidebenene. Jeg kan ikke forstå det, jeg ved hvad jeg skal gøre, men jeg gør det ikke, jeg VIL, men jeg gør det ikke. Nogle gange tænker jeg at der er noget helt galt med mig. Jeg er flov, jeg skammer mig.

Det er på en måde som om det er blevet værre, jeg kan ikke styre det, hvad det så end er.

I det øjeblik jeg er på vej ud fra mit arbejde begynder jeg at tænke på hvad jeg skal køre ind på tanken og købe til vejen hjem. Samtidig kan jeg gå at tænke på at jeg ikke skal ha noget, jeg kører lige hjem. Men bilen drejer ind til tanken og jeg køber. Det jeg køber skal jeg nå at spise inden jeg når hjem, så min mand ikke opdager at jeg har spist (!!).

Når jeg kommer ind laver jeg kaffe og spiser et eller andet sødt til. Jeg begynder at tænke på aftensmad og aftenskaffe. Hvad skal jeg købe til aftenskaffe eller hvad har vi, er det nok ? Og dette mønster køre hver eneste dag. Så det er ikke mærkeligt at jeg tager på, nej det mærkelig for mig selv er, at jeg næsten kan opleve mig selv som en tilskuer til dette show (som slet ikke er spor sjovt), det sker selv om jeg ikke vil og ønsker det skal ske.

Efter nytåret til 2018 går jeg i mit “normale” desperationsmode. Jeg begynder at surfe rundt på må og få, og i dag skal jeg ikke kunne sige hvordan, men jeg falder over en bog “Sockerbomben 3.0 – bli fri från ditt sockerberoende” af Bitten Jonsson og Pia Nordström. Jeg bestiller bogen i Sverige, da den ikke er oversat til dansk.

Sukkerafhængighed og Bitten Jonsson

Bogen beskriver sukkerafhængighed som en “sygdom” i hjernens belønningscenter. den beskriver hvordan det opstår, hvilke tegn og symptomer der findes på om man har en sukkerafhængighed og ikke mindst hvilke redskaber der findes til at arbejde med det.

Bitten Jonsson henviser i bogen til hendes hjemmeside www.bittensaddiction.com . Her kan jeg se at hun har uddannelser og som et afspejling af min store desperation skriver jeg til hende og spørger om det måske kunne være noget for mig. Hun siger selvfølgelig ja (hun er vel forretningskvinde).

Sukkerafhængighed – kursus i Sverige

Med min sædvanlige attitude og hovedet under armen siger jeg ja til at deltage på 1 uges kursus i Sukkerafhængighed i Hudiksvall i Sverige.

Det viser sig at Bitten Jonsson er velkendt i Sverige og at hun har arbejdet med sukkerafhængighed i mange år (15-20 år). Hun har haft sit eget behandlingssted, hvor sygesikringen har givet tilskud til at mennesker har kunnet få behandling for deres sukkerafhængighed. Dette er imidlertid ikke muligt længere, da den svenske stat også skal spare.

Jeg gennemførte ugen i Hudiksvall og lærte om sukkerafhængighed, hjernens kemi, industrens rolle, sygdomme som følger med, lærte om de redskaber man kan bruge i arbejdet med sukkerafhængigheden og hvordan man finder ud af om man er sukkerafhængig eller om man “bare” spise for meget af det.

Uddannelse i Sverige og på ZOOM

Vel hjemkommet fra Sverige og efterhånden som tankerne falder på plads gør jeg op med mig, at jeg er nødt til at vide og forstå mere, om mig selv og for min egen skyld, men også for at forstå “sygdommen” og hvordan vi også i Danmark kan få denne viden.

Så fra 2018 og til marts 2019 har alt i mit hoved stået på SUKKERAFHÆNGIGHED.Og nu er jeg uddannet Sukkerafhængighedsterapeut i (Professional Holistic Addiction Medicine and SUGAR certification 2018 .

Jeg har planer og tanker om fremtiden, så FØLG MED her eller på min FB side spisrigtigmad