fbpx

Låge 18

Intimitet er noget du bygger op over tid med et andet menneske. Ved at være åbne og vise sårbarhed overfor hinanden kan vi åbne os og slippe en anden ind i vores inderste. At være intim skaber stærke følelser. Hvis du har mulighed for det så prøv at sætte dig sammen med en anden person og kig hinanden i øjnene i 1 minut eller mere. I skal ikke snakke, ikke røre ved hinanden, kun kigge hinanden i øjnene og udforske det I ser og føler.
Øvelsen opbygger intimitet med den anden. Øvelsen giver ofte meget stærke følelser for den anden person.

Prøv at lave øvelsen med en kagedåse. Svært, måske faktisk umuligt. Hvis vi derimod spiser alle kagerne i dåsen, så kan det faktisk også give os  stærke følelser af velbefindende, ro og en følelse af at høre sammen med noget.

Begge de følelser vi skaber er intensive. De kan føles helt ind i maven. Den første følelse er intim, den deler vi dybt med et andet menneske. Den anden er bare intensiv, der er ingen at dele den med. Selv om vi valgte at være to til at spise kager ud af hver sin kagedåse og begge får en stærk følelse, så er det to personer, som har hver sin intensive følelse. der findes ingen intimitet i dette.

Man kan sammenligne det med en teenager, som er forelsket for første gang. Hun planlægger allerede giftemålet, hun ved hvor mange børn de skal ha og hvad børnene skal hedde. Pigen har en utrolig intensiv følelse, men den er ikke intim. Den udkårne aner sikkert ikke engang at han er den udvalgte, han aner måske ikke hvilke følelser pigen har og slet ikke hvilke planer, som er i gang. Og hvis han fandt ud af det ville han måske være på vej væk alt det han kunne.

Vi kan ikke være intime med et objekt eller med nogen vi gør til objekter.

Mange af os med en sukkerafhængighed kan følelsesmæssigt befinde os på en teenagers niveau. Ved at gå i behandling kan vi lære at blive voksne, også følelsesmæssigt.

For at blive i stand til at blive intim, er trin et for en sukkerafhængig, at slutte med alt sukker, mel og andre produkter og adfærd som trigger. Det er altid det vigtigste. Det er svært at være intim så længe man er påvirket, fordi tankerne er et andet sted. Når vi bliver sukkerfrie, kan vi gennem fællesskaber, hvor vi deler ærligt hvem vi er, begynde at lære os, hvordan vi er intime og dermed vokse følelsesmæssigt.

Har du været intim med et objekt?

Logo

10 / 100