fbpx

Laage 28 2021

“Ærlighed varer længst” Det udtryk har vi alle sammen hørt millioner af gange, Men hvad betyder det egentlig ?
Den enkle ærlighed er at indrømme, at man har spist søde sager eller at man måske har gjort noget dårligt.
Men hvis man oplever, at andre gør noget forkert, og at det påvirker mig, hvad gør jeg så. Er det ærlighed at være tavs og ikke sige noget ?

At turde bede om hjælp er ikke altid let, men jeg tænker, at det også er en måde at være ærlig overfor sig selv, at vise at jeg tager hånd omkring mig selv og mit eget velbefindende. Der ud over viser vi ærlighed/ tillid til den person, som vi fortæller til.

For mig hører ærlighed og ansvar lidt sammen. Er jeg ærlig overfor mig selv og andre, så tager jeg ansvar for mig selv. Ansvar i forhold til mine handlinger, mine tanker og det jeg oplever.

Men ærlighed er også svært.
Vi vil gerne fremstå som kloge, dygtige og ordentlige mennesker.
Hvordan vil andre mennesker tænke om mig, hvis jeg fortæller helt ærligt, hvordan det er fat. At jeg ikke kan styre, hvad jeg spiser, hvornår jeg spiser og hvor meget jeg spiser. Vores forestilling om, hvad der vil ske, hvis vi fortæller, hvordan vi helt ærlige er, er for det meste overdrevne. Andre mennesker er mest optaget af deres egne fejl, og har som regel respekt for at nogen tør indrømme fejlene, tør gå foran.

Med til dette hører også at tage ansvar for og erkende egne begrænsninger, ikke at opsætte for høje mål, eller ha´for høje krav til mig selv. Det er noget jeg har arbejdet med i mange år og som jeg stadig arbejder med bl.a i forhold til at dele min viden om sukkerafhængighed. Som jeg har bl.a har fortalt om i mine videoer på Facebook så er jeg ude på en mission. Jeg mener ikke, der er nok viden om sukkerafhængighed i Danmark. Jeg vil dele den viden jeg har fået, så den kan komme de mange tusinder af sukkerafhængige rundt omkring i Danmark til gode. Det er en stor opgave, og der er hele tiden mere at gøre og ikke nok bliver gjort. Men jeg er nødt til at være ærlig overfor mig selv. Jeg gør det så godt som jeg kan og så meget jeg kan

Hvordan forsøger du at være ærlig overfor dig selv og andre ?

Logo

3 / 100