fbpx

Laage 25 2021

TAKNEMMELIGHED

I vinterhalvåret kan det indimellem føles meget mørkt og gråt. For mig er det tit når alle andre sidder og spiser, det jeg gerne vil spise, men ikke kan, at jeg kan føle at det hele er mørkt og træls.

I disse perioder kan det være svært at se lyset, men der findes et kneb og det hedder taknemmelighed.

At skrive 3 ting, du er taknemmelig for hver dag.
På den måde får du fokus på det, som allerede findes i dit liv, og som du er taknemmelig for.
Efterhånden som tiden går, så bliver taknemmelighedslisten lang og det bliver tydeligt, at følelsen af, at det er synd for mig….det er bare min afhængighed, som forsøger at få kontakt med mig.

I en periode har jeg og en anden sukkerafhængig sendt taknemmelighedsord til hinanden hver dag. Det er en dejlig måde at få hjælp til at komme i tanke om alt det man kan være taknemmelig for. Og så er det en hjælp for både den der sender og den som modtager.

Jeg ved at nogle psykologer bruger det at skrive taknemmelighedsliste som et redskab. Taknemmelighed er en positiv følelse og gennem at skrive en liste og reflektere over både de ord man skriver og over listen som helhed forstærkes denne følelse yderligere.

Det var gennem min uddannelse i Sverige at jeg først blev præsenteret for det at skrive taknemmelighedsliste. Vi fik som opgave hver dag at skrive 3 ting, vi var taknemmelige over. I begyndelsen tænkte jeg, hvorfor gør jeg det her ? det ændrer da ikke noget. Men jeg gjorde, som jeg fik besked på. I dag kan jeg se nytten og betydningen af det fokus.
Jeg havde og har som afhængig brug for at ha fokus på noget andet, når jeg fjerner mit “stof”.
Jeg kan hurtig føle mig som offer og føle at det er synd for mig, føle at det er uretfærdig.
Men det er spild af tid. Ikke at spise sukker og hurtige kulhydrater er en beslutning jeg har taget, og en beslutning jeg gennemfører én dag ad gangen. Det er en beslutning, som har givet mig så meget RO i min krop og min hjerne, at jeg ikke VIL opgive min beslutning.

Taknemmeligheden over hverdagen og i forhold til livet som sådan er blevet større og større jo flere ord jeg har skrevet. I dag er jeg dybt taknemmelig for det som min afholdenhed fra sukker har givet mig.

Har du fokus på taknemmelighed i dit liv ?

Logo

7 / 100