fbpx

Laage 20 2021

Min hjerne forsøger altid at finde på undskyldninger for at fortsætte med sukkeret. Forklaringer og bortforklaringer skabes og kan opfattes som helt logiske når man inde midt i afhængigheden eller når man er i gang med et tilbagefald.

Det er vigtigt for os der er afhængige at se og forstå hvilke undskyldninger og forklaringer, vi kan lide samt hvordan de opstår.

Jeg fik opgaven til en supervision at finde ud hvilke undskyldninger og bortforklaringer, jeg kan lide. Her kommer listen, den består dels af nogen jeg har haft og så dem jeg stadig fornøjer mig med. Måske genkender I nogle af dem.

UNDSKYLDNINGER OG BORTFORKLARINGER, SOM JEG HAR SPIST PÅ:

  • I dag har det været så hårdt på arbejde.
  • Ensomhed og isolering. Tidligere kunne jeg længes efter at være alene, så jeg kunne spise uden at skamme mig.
  • Nu har jeg tabt mig det jeg ville, så kan jeg godt spise lidt. Man skal også give sig selv lov.
  • I dag har jeg ferie, fri, vejret er fint, det er sommer, det er jul, der er fest…
  • Der er kommet en ny smag, den er jeg da nødt til at prøve.
  • Hvad er en ferie uden søde sager og alkohol?
  • I dag er jeg ked af det, glad, sur, rasende………………………
  • Jeg har brug for trøst
  • I dag er det lørdag….
  • Nu er det for sent for i dag.

Listen kan blive uendelig. Jeg tror at disse tanker og forestillinger er godt at ha fokus på nu hvor julen kommer og tankerne måske lister sig ind. Alle de her bortforklaringer handler om at ændre en tanke eller en sindsstemning. At søge trøst og tage offerkåben på når det er svært er meget let og tit sker det helt uden man tænker over det. Det er vigtigt når man gerne vil ud af sin afhængighed at være opmærksom på sine tanker og arbejde med dem.

Hvilke undskyldninger og bortforklaringer kæmper du med?

Logo

10 / 100