fbpx

Laage 8 reduceret

LÅGE 6
HVORDAN KLARER DU SUGET EFTER SØDT ?

På svensk findes ordet “sötsug,” og jeg synes, det er et fantastisk udtryk. Kan du også mærke det? Suget efter noget sødt, den utæmmelige trang til noget, uanset hvad det er.

Før jeg begyndte min rejse mod sukkerfrihed, havde jeg aldrig troet, at jeg kunne håndtere suget. Det var bare en del af livet, noget jeg altid havde kendt. For mig handlede en stor del af min dag om at spise, især noget sødt.

I år ser det ud til, at julen bliver min første helt uden sukker. Sidste år kunne jeg ikke nænne at undlade julemiddagen, men i år er jeg fast besluttet på at gøre det sukkerfrit. Jeg respekterer “söt-suget” og arbejder hver dag for en sukkerfri december og en sukkerfri jul. Det er en kamp, jeg tager én dag ad gangen, både på kort og lang sigt.

Jeg har lagt nogle mål for mig selv. Kunstige sødemidler skal holdes på et absolut minimum, da nogle sukkerafhængige reagerer negativt på dem. Jeg læser nøje indholdsfortegnelserne for at undgå skjult sukker i færdiglavede produkter. En tommelfingerregel: Jeg køber ikke varer med mere end 5 g kulhydrat pr. 100 g.

At forstå sukkerafhængighed er vigtigt, og selvom der ikke er meget information på dansk, har jeg fundet inspiration i Bitten Jonssons bog “Sukkerbomben.” Der er også masser af ressourcer på svensk og engelsk, som blogs, podcasts, bøger og videoer, der kan hjælpe.

Jeg tilføjer kosttilskud som D-vitamin og glutamin til min daglige rutine. Da vi befinder os på den nordlige halvkugle, mangler vi ofte D-vitamin, især i vintermånederne. Glutamin, en aminosyre, modvirker söt-sug, så jeg blander 1-2 spsk. i lunken vand, når suget rammer.

Nogle dage er sværere end andre, men jeg giver ikke op. At læse mere, forstå mere og dygtiggøre mig gør rejsen lettere. Hvordan tackler du dit söt-sug? Hvad fungerer for dig, og hvor skal du lave ændringer? Del dine erfaringer og lad os støtte hinanden på vejen mod en sukkerfri livsstil.

 

9 / 100