fbpx

Laage 14

Hvordan håndterer du fristelserne i december ?

Overalt er der chokolade, slik og kager.
Som sukkerafhængig analyserer du risikosituationerne, hvordan kan du klare gennem hele dette minefelt?

At planlægge og forberede sig er den måde, som an gøre det muligt for dig at komme igennem butikkerne, din arbejdsplads, dit fritidsliv, alt det som på nuværende tidspunkt kan føles som helt uoverskueligt. Føj, hvor kedeligt, siger de sukkerafhængige, samtidigt er det det som vi har brug for. Det er nemlig sjældent at vi rent faktisk har brug for at værge for os fordi chokoladen kommer flyvende igennem luften, selv det føles som angreb. Et eller andet sted undervejs er det jo din hånd som flytter chokoladen fra skålen og ind i munden.

Forudse risikosituationer

Ved du hvilke situationer, som udgør de største risikosituationer for dig ? Kan du lave en liste med dem? Når du har gjort det, så ranger dem efter hvor farlige/ svære de er. Hvad er det, i disse situationer, som gør dem farlige/ svære ? Hvad trigger dig ? Er det de mennesker, som er tilstede, er det stedet, eller er det det at du skal bage pebernødder med børnene ?

Nu hvor du ved, hvad der trigger dig og udløser din trang, skal du finde ud af, hvordan du bedst håndterer denne situation. Du kan f.eks ringe til nogle af dine venner og spørg dem, hvordan de ville gøre det. Skriv ned ud for hver punkt på din liste, hvordan du vil håndtere situationen.

Gennemfør risikosituationerne

Når planlægningen er færdig, så skal planerne udføres i den virkelige verden. Du kan meget lettere klare at være sukkerfri, når du har forberedt dig. Når du har tænkt situationerne igennem og forestillet dig selv sige nej, eller hvordan du vil handle, når kagerne bliver budt rundt, og alle de andre situationer, som du ved vil opstå i dit liv.

Lyder det nemt? Det er det, du skal gøre. Du er nødt til at planlægge. Hvis du ikke planlægger, er det som at komme i en båd, kaste løs og så håbe på, at du ender, hvor du vil hen.

Der er et ordsprog der siger:

”If you fail to plan, you plan to fail”
Hvis du forsømmer at planlægge, planlægger du at forsømme.

Det vigtigste værktøj

Når det kommer til vores risikosituationer, så er planlægning det vigtigste værktøj. Når verden er normal og alt fungerer som det plejer, så behøver planlægningen måske ikke at være helt stram. Men julen er anderledes og fyldt med risikosituationer på mange områder. For det første kan du føle, at der er en masse forventninger fra familie og venner, at det skal være en bestemt måde. Så skal du måske også rejse hjemmefra. Rejser er ofte forbundet med at spise noget godt undervejs. Endelig er der så mange på hinanden følgende dage med weekender, helligdage osv at du ender helt ud af alle normale rutiner.

Fortæl hvad du planlægger:

Hvordan planlægger du at komme igennem december med alle fristelserne.

9 / 100