fbpx
  • Fysisk
  • Psykisk
  • Socialt
  • Åndeligt (ikke religiøst)

Sukkerafængighed er ikke nogen nøjsom lidelse, tværtimod den rammer det hele.

Samtidig er det en sygdom som med tiden (og uden hjælp) bliver værre. I begyndelsen er symptomerne og konsekvenserne få og små, og derfor opdager du dem måske ikke, men efterhånden som tiden går bliver symptomerne tydeligere og konsekvenserne værre.

Fysisk:

“Tåge” i hjernen, søvnproblemer, humørsvingninger, mave- og tarm problemer, diffuse smerter rundt omkring i kroppen, diabetes 2, over-undervægt.

Psykisk:

Nedtrykthed, depression, angst, koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer, træthed ofte i kombination med rastløshed, indre turbo, i værste fald selvmordstanker.

Socialt:

Isolation, ensomhed, mangel på overskud, dårligere relation til familie, venner og andre, det man tidligere syntes var sjovt og dejligt, trækker man sig væk fra. Sukkeret opfylder alle behov.

Åndeligt:

Opgivenhed, håbløshed, mister livsglæden, ser ingen mening med livet, ingen intim kontakt med andre, ingen samhørighedsfølelse med omgivelserne og naturen.

 

Med alle disse symptomer og konsekvenser er det jo ikke sært, at det bliver sværere og  sværere at se hvordan du skal komme ud af det, hvor vejen er.

Men sukkerafhængighed kan behandles. Behandlingen er enkel, men ikke let.

Men med viden om sygdommen følger håb, med håb følger ønsker om forandring, med forandring kommer et liv  uden sukkerafhængighed.

Hvis du er interesseret i mit kursus i sukkerafhængighed kan du læse mere her.

Underskrift: Helle Madsen

 

71 / 100