fbpx

At være sukkerafhængig og forberede sig til jul

Jul luge 1

Forberedelse til jul kan ske på mange forskellige måder. Vi pynter, finder forskellige ting frem og sætter andre væk. Vi tænder måske ekstra stearinlys om aftenen. Jeg elsker hyacinter og andre “juleblomster”, så dem køber jeg en del af.

Men dette opslag skal ikke handle om hvordan vi indretter os derhjemme, men om hvordan vi indretter og forbereder os inde i os selv, i vores krop, vores hjerte og vores hjerne. Hvordan forbereder vi os på fristelser, kommentarer og folks meninger om os og det vi spiser eller ikke spiser. Hvordan kan vi som sukkerafhængige skabe en rolig tid, med alt den kaos, der er omkring os, når vi ikke kan/vil spise? Findes det værktøj eller redskab/måde at være eller gøre på som kan give os en sukkerfri jul?

Denne julekalender kan du betragte som et redskab/ et værktøj.

Forberedelse

For rigtig mange  sukkerafhængige repræsenterer december det ultimative forhindringsløb. Der er sukker alle vegne, både de steder, hvor man er forberedt på at her vil der være sukker, men også mange steder, hvor man normalt ikke bliver udsat for sukker, som f.eks apoteker, læger, tøjbutikker e.lign. Der er alle mulige seancer, hvor det forventes at vi allesammen indtager sukker. Det er hyggen, at vi sammen indtager sukker (faktisk lidt uhyggeligt at tænke på). Men det kan f.eks være til julemarkeder, julehygge hos venner og kolleger, afslutninger i børnenes skoler og institutioner. Selv om mange institutioner har fokus på børnenes sukkerindtag så er der stadig masser af sukker i det som bliver serveret, som frugt, tørret frugt, æbleskiver, saftevand mv.

For at hjælpe dig selv igennem december

Vil du læse mere om sukkerafhængighed kan du læse disse opslag:

Eksisterer sukkerafhængighed, Hvorfor bliver man afhængig af sukker ? Afhængighed udvikler sig – også sukkerafhængighed.

34 / 100