fbpx

stilhed2I mit sidste oplæg her på bloggen skrev jeg om min undren i forhold til at ingen sundhedprofessionelle i Danmark bekender sig til, forsvarer og promoverer LCHF.

Dette oplæg handler i sin essens om det samme, en undring over at ingen af de mange bøger, der bliver skrevet om LCHF bliver oversat. Jeg tænker her ikke på  bøger med madopskrifter, de er her, og der er også en del oversatte i blandt dem.

Gode (nødvendige) bøger:

Good Calories, Bad Calories.

De bøger jeg tænker på er f.eks Gary Taubes “Good Calories, Bad Calories”.
Gary Taubes er en amerikansk videnskabjournalist, som allerede i 2002 havde en artikel i New York Times med titlen “What if it´s all been a big fat lie”. I denne artikel beskriver han hvordan dette ikke er lykkes for ham at finde nogen som  helst videnskabelig bevis for at fedt er skadeligt. I bogen “Good calories, bad calories” gennemgår han den videnskab som ligger til grund for den forståelse og den tilgang hele den vestlige verden har til kost og ernæring. Han fortæller om  hvordan politik, magt og penge har ført os til det sted vi står nu, og hvordan vores allesammens sundhed er blevet til gidsel i dette spil.

The Obesity Code.

Det kunne også være “The Obesity Code” af den canadiske læge  Jason Fung. Jason Fung er nefrolog, det vil sige han arbejder primært med diabetes patienter, som har nyresygdomme.

Han beskriver hvordan han på et tidspunkt blev meget frustreret over hvor syge de patienter han modtog var og hvor lidt han kunne gøre for dem på det tidspunkt.

Han begyndte derfor at grave sig lidt dybere ned i type 2 diabetes  og dermed også i overvægt. I denne fordybelse i videnskaben og forskningen omkring type 2 diabetes og overvægt går det op for ham, at de råd og den vejledning som mennesker med type 2  diabetes og de overvægtige får er urigtig og direkte skadelig.

Han har derfor lavet et behandlingssted i tilknytning til nyreklinikken, hvor type 2 diabetikere  nu kan modtage behandling på et langt tidligere tidspunkt, og en behandling, som faktisk gør dem raske.

Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtige, måske kunne en eller to af disse være interesseret i at vide noget faktuelt om diabetes og overvægt, især  hvis det rent faktisk kunne helbrede de berørte.

The Diabetes Solution.

Lige nu er jeg ved at læse Richard Bernsteins bog “The Diabetes Soloution”. Richard Bernstein  er læge og han har type 1 diabetes. Richard Bernstein beskriver i bogen hvordan man, som et menneske med type 1 diabetes kan få hjælp af LCHF kost, til at få langt mere kontrol med sin sygdom og dermed undgå mange af de meget alvorlige følgesygdomme.

I min naivitet forestiller jeg mig at mennesker med Type 1 må være interesseret i at læse sådan en bog. En del vil selvfølgelig, ligesom jeg selv, kunne “hakke sig” igennem bogen på engelsk, men udbyttet ville jo selvfølgelig være meget større, hvis bogen fandtes på dansk.

Vi har behov for oversættelser.

Jeg kunne nævne mange flere bøger, som jeg mener det er afgørende vigtigt at få oversat.  Vigtigt først og fremmest for de mennesker som er ramt af overvægt, sukkersyge mv., vigtig  for vores samfund og samfundsøkonomi, som står overfor store økonomiske udfordringer med behandlingen af overvægt, type 2 diabetes i og med at vores nuværende behandling ikke virker på en sådan måde at folk bliver raske. Den virker måske på den måde at folk får en pille og går videre som  om intet var hændt, men de bliver ikke raske og de bliver dyre at behandle på sigt.

Jeg  har for et par år siden taget kontakt til Gyldendal om de ikke havde lyst til at udgive nogle af bøgerne. Deres tilbagemelding var, at der skulle være en personlig vinkel, ellers havde det ingen interesse. Så er det virkelig  at jeg bliver træt, en personlig vinkel !!!!
der er ikke noget at sige til, at vi nu ser på X faktor for 10. år i træk.

Skal vi crowdfunde ?

Kunne det måske være en ide, at lave en forening, hvor vi kunne gå sammen med det formål at få udgivet disse bøger. Kunne vi lave crowdfunding til udgivelse ? Er der andre som kunne ha nogle gode idéer ?