fbpx

Laage 27 2021

Ha´tillid til processen og én dag ad gangen. Det var mine mantraer det første år, jeg var i behandling og under uddannelse.
Gå ikke ind i mere nyt. Hold dig til dette. Ikke fokusere på vægten, fokuser på det vigtige. At holde mig fra sukkeret.

Hvor tit er jeg ikke startet på en kur, og så blevet træt af det, når der er gået 4 uger, fordi jeg ikke har tabt mig nok ? Hvor mange gange er jeg ikke startet på noget, hvad som helst og når der er gået noget tid, så er det videre?

Men det her var noget andet, på alle måder. Jeg vidste, jeg havde oplevet hvad en kost med få kulhydrater kunne gøre for mig (min krop og min hjerne), men også at kosten ikke var nok. Bare et kvart skridt udenfor madplanen kunne betyde måneders gråd og tænders gnidsel for at komme tilbage til den mad som gør mig godt.

Kunne det være fordi jeg var sukkerafhængig, at min hjerne var mere følsom og reagerede hurtigere og mere end andre menneskers hjerner gør ?
Var jeg afhængig på samme måde som andre afhængige ?

Mange store spørgsmål og tanker blev overvejet og gennemgået i processen, og på samme tidspunkt gentog jeg hele tiden for mig selv, “ha tillid til processen og én dag ad gangen”

Mange gange i forløbet havde jeg lyst til at opgive, at smide det hele. Bare lægge mig på sofaen med en pose. Men  på den anden side, så havde jeg prøvet det, og det var der ikke kommet noget godt ud af. Disse dage satte jeg alarm på min telefon – hvert kvarter – det var ikke én dag ad gangen, det var et kvarter ad gangen. Ha tillid til processen. Disse kvarterer og dage er nu blevet til 3 år og 9 måneder.

Jeg er stadig meget opmærksom på min mad, planlægning, hvordan min røde hund ter sig, hvad den siger til mig. Jeg arbejder stadig med mig selv. jeg ved at jeg skal arbejde hver dag. Jeg har en afhængighed som aldrig holder ferie.

Jeg oplever også at ha fået en tillid til processen. Det er måske ikke altid sjovt men spørgsmålet er, er det det værd ? Vil jeg det ? Får det mig et godt sted hen ? Hvis svaret er ja, så er det bare at messe videre ” Ha tillid til processen, én dag ad gangen”. Til sidst så forstår også din hjerne, at du mener det.

Har du områder i dit liv, hvor du svæver væk og ikke holder dig til planen ? Noget du føler at det ville være godt at tage fat i ? Hvilken proces har du tillid til?

 

Logo

10 / 100