fbpx

Laage 17 2021

Skal alt være på din måde for at det er godt? forsøger du at kontrollere alt og alle for at julen skal blive den perfekte højtid, som man ser på billederne. Børnene skal ha det perfekte tøj, og tøjet skal være nystrøget hele dagen. Manden skal ha præcist det tøj på, som du synes. Maden skal være perfekt og der skal være nok af den. Juletræet skal være perfekt formet og klædt i årets farver sammen med resten af julepynten.

At gå ind i perfektionismen kan være farligt for en sukkerafhængig, især hvis det ikke lige bliver præcist som det var tænkt.

Først bruger vi meget tid på at gøre rent, ordne, handle, pynte, stryge, lave mad og købe julegaver. Vi begynder at føle os stressede og stressen påvirker os negativt, og vi går ind i afhængigheden.

Måske forsøger vi at kontrollere vores omgivelser så de også er med i det perfekte. Kontrollen stresser os endnu mere for det lykkes ikke rigtig at få partneren, børnene, forældrne og alle andre til at opføre sig præcis så perfekt som vi ønskede og når de ikke gør det så bliver vi vrede og ophidsede over at de ikke gør som vi vil.

Det kan lade sig gøre at kontrollere juletræet, julestegen, juledugen og alle de andre sager, objekterne, så de bliver som vi ønsker. Men menneskene? Nej, de er mennesker og når vi begynder at kontrollere dem, så objektgør vi dem. Vi dirigerer dem til at passe ind i vores verden. Frustrationerne over at alle andre ikke gør, som vi ønsker skaber en følelse af magtesløshed, som fører os hen til maden.

Når det så ikke blev det perfekte, som vi ønskede så føler vi os mislykkede og dårlige og så kan vi lige så godt spise. Spise alle kagerne, bollerne, chokoladen og alt det andet, som ikke er blevet spist.

Vælg en ting som er vigtig for dig i julen. Lad den blive perfekt, men lad resten være som det bliver. Vov at gøre dit bedste og at være glad for det.

Hvordan kan det blive en god nok jul for dig ?

Har du spørgsmål så tøv ikke med at kontakte mig.

Logo

10 / 100