fbpx

Laage 13 1

Den aller aller største udfordring som sukkerafhængig her i Danmark er, at sukkerafhængighed ikke findes.
Officielt findes tilstanden/lidelsen/sygdommen (jeg ved ikke hvad vi skal kalde den) ikke.

Det betyder, for os, der alligevel har det, at vi faktisk er overladt til os selv i forhold til at finde ud af, hvad der er “galt” med os, hvad vi skal gøre ved det, og allervigtigst hvem kan vi snakke med det om.

Der findes rigtig meget viden derude om sukkerafhængighed, om afhængighed af forarbejdede fødevarer, om afhængighed af ultraforarbejdede kulhydrater. Udfordringen er, at der findes meget lidt på dansk. Jeg tror faktisk, at jeg er den eneste som snakker om sukkerafhængighed, som en reel afhængighed, i hvert fald er jeg den eneste dansker som er uddannet hos Bitten Jonsson i Sverige. Hendes uddannelse foregå nu på engelsk, så hvis nogen kunne tænke sig en uddannelse i sukkerafhængig, og ikke har mod på det svenske, så er det nu muligt på engelsk (se Bittens hjemmeside).

Som sukkerafhængig er det vigtigt at ha viden om “det man fejler”, at ha viden om at det ikke er dig, der er noget galt med, men at du har en sårbar hjerne, som ikke kan håndtere at der er sukker i 75 % af alt den mad i kan købe.

På dansk :
Jeg er jeg kun bekendt med min egen hjemmeside i forhold til sukkerafhængighed:
Spis Rigtig Mad

På engelsk:

Den svenske læge Andreas Eenfeldt har lavet et kæmpestort univers om kostens betydning for alt, herunder også sukkerafhængighed. Universet findes både på svensk, kostdoktorn.se og på engelsk, dietdoctor.com
Universet har en stor gratis adgang, der ud over er en abonnementsmulighed. Universet indeholder utallige videoer af læger, diætister, sygeplejersker, succesvideoer, der findes artikler, opskrifter, madplaner og meget mere.

Den amerikanske læge Dr. Cywes, som på You Tube kalder sig “The Carb Addiction Doc” har rigtig mange videoer, hvor han fortæller om afhængighed af kulhydrater.

Du kan også finde forskellige videoer med Bitten Jonsson på You Tube

Hvis du er til bøger kan jeg anbefale (på flere sprog)

  • Socker Bomben 3.0, Bitten Jonsson
  • Sukkerbomben, Bitten Jonsson (kan findes på e-reolen.dk)
  • Processed Food Addiction, Joan Ifland

 

Har du set nogle film eller dokumentarer eller kender du andre internet steder, andre bøger du kan anbefale ?

P.S.

Er du klar til at blive sukkerfri ?

På online forløbet “Bliv Sukkerfri på 30 dage” bliver du både sukkerfri på 30 dage og får rigtig meget vigtig viden om sukker, hjernen og sukker og sukkerafhængighed. Der starter et nyt forløb hver den 1. i måneden. Første gang den 2. januar 2024 (undtagelsen, der bekræfter reglen) Du kan læse mere om forløbet her

Logo

 

55 / 100