fbpx

 

pablo 18

Lev dit liv som du vil og ikke som du har lært. Jeg elsker den sætning. Vi får allesammen rigtig meget med os, tanker, synsninger, opførelse m.m fra barndommen. Det kalder man for temaer. Alle disse opfattelser og forestillinger kan være ubevidste eller bevidste. Vi gør rigtig meget hver dag uden overhovedet at overveje hvorfor, uden at overveje om det er nødvendigt at gøre det, uden at overveje om vi vil. Indlærte temaer som vi har fået med fra vores barndom, sker for det meste helt ubevidst.

Er du interesseret i personlig udvikling og interesseret i at udvikle dig selv og finde ud af dig selv. Så bliver det de forskellige temaer, du kommer til at tage fat i. Jeg gik for nogle år siden til psykolog. Hun anbefalede mig en bog, som hjalp mig og som forklarede om disse temaer. Den hed “Reinvent your life” Jeffrey Young.

Jeffrey Young siger, at vi har 11 forskellige livstemaer:

 • Opgivenhed – angst for at blive forladt
 • Mistro og sårbarhed – svært ved at tro på andre
 • Frygt – en katastrofe kan ske når som helst
 • Afhængig – Jeg kan ikke klare mig selv.
 • Følelsesmæssig forsømthed – kærligheden kommer aldrig til mig
 • Udenforskab – Jeg passer ikke ind.
 • Skam og værdiløshed – Følelse af ikke at have værdi for nogen, ikke at slå til.
 • Mislykkethed – At føle sig mislykket.
 • Underkastelse – At danse efter en andens pibe.
 • Perfektionisme – Aldrig at være tilfreds og altid skulle gøre det lidt bedre.
 • Egoisme – Jeg klarer mig selv

Vi har alle mere end et tema i spil i vores liv. Det vigtigste spørgsmål er, hvem vil vi være og hvilke temaer vil vi beholde i vores liv. I bogen er der en test, hvor man svarer på forskellige spørgsmål og dermed finder ud af hvilke temaer man har i sit liv. Der findes et kapitel for hvert tema, hvor man kan læse og fordybe sig. I testen finder du ud af hvor stort det enkelte tema er for dig. Hvor meget indvirker det på dit liv. Til hvert tema er der givet eksempler på hvordan kan udtrykke sig i forskellige relationer og hvilke advarselssignaler, man skal være opmærksom på. Sidst i hvert kapitel er der en selvhjælpsdel, som går ud på hvordan man kan forandre sit negative tema.

Jeg synes det har været rigtig spændende at se på. I morgen vil jeg fortælle om afhængighedspersonligheden

 

Logo