fbpx

Politiken skriver i en artikel, at de kostråd, som gennem årtier er blevet givet til diabetikere har været forkerte og at uden forskningsmæssig baggrund. Endelig, endelig er der nogen, som tager emnet om kostrådene op.

Ikke kun forkert til diabetikere.

Det er bare ikke kun til diabetikere at kostrådene har været forkerte. Kostrådene er dårlige for os allesammen. Der er bare nogle, som er så heldige at de ikke bliver syge af dem.
Hvis man spise efter kostrådene får man så mange kulhydrater (læs: sukker), at kun helt unge og meget aktive ikke automatisk får problemer med overvægt, for højt blodsukker osv.

Os med sukkerafhængighed.

For os med sukkerafhængighed er kostrådene direkte skadelige. Vi kan slet ikke tåle den mængde sukker (kulhydrat), som kostrådene anbefaler.
Det vil automatisk få vores hjerne til at gå i mer-mer tilstand. Den tilstand, hvor man skal bruge alt sin viljestyrke og mange afledningsmanøvre for bare at holde det stangen. og alligevel tit må give fortabt.

Kostråd til sukkerafhængige.

Hvis du er sukkerafhængig eller tror du er det, så vil mit råd til dig være:

Spis en kost, som ikke indeholder mange kulhydrater.
En eller anden form for low carb, LCHF eller Keto.

Hvis du er interesseret i at læse mere om denne kost, så er her et link til Madbandittens side. Hun skriver rigtig godt på bloggen og har skrevet flere bøger om kostformen.

Maden er kun 10 %

For os der er sukkerafhængige er kosten dog kun 10 % af helbredelsen.
Det betyder ikke at kosten er ligegyldig, nej det er 10 afgørende procent. Men der er meget mere:
40 % er viden og redskaber.
50% er fællesskab.