fbpx

Låge

Tid til eftertanke.

Der er meget, som er rart og hyggeligt ved december, selv om det kan lyde som alt at vældig udfordrende hele tiden. Det har lige været 2. søndag i advent, det andet lys blev tændt. Netop lysene er noget af det dejligste ved december. De levende lys inde og de elektriske derude i mørket. Begge dele er med til at skabe en helt særlig stemning, mens vi venter på at lyset begynder på tilbagerejsen.

For os, der har en afhængighed, er frisk-faktorer (se låge 7) og oxytocin til hjernen vigtigt. Oxytoxin er lykkehormonet, som skabes når vi gør noget vi selv er glade for og tilfredse med. I december er der store muligheder for at opleve sådanne situationer. Det er vigtigt at huske på det, og se situationerne og mulighederne når de opstår.

Jeg mener, hvad er skønnere og mere hyggeligt end tændte lys og evt. at se en film en aften efter arbejde, eller komme hjem til lysende stjerner i vinduerne. Hvis vi skulle blive så heldige at få en hvid jul i år, så er der ikke meget, der er bedre end at gå en tur i det fantastiske hvide vejr.

Hygge i sofaen under et tæppe med en film eller en bog. Det er frisk-faktorer for mig, som giver et ekstra skud oxytocin.

Det handler helt enkelt om at finde aktiviteter, som gør at du får fokus på andet end at spise. Pas på tiden og få øje på det som kun kan opleves og nydes nu. Der er jo noget specielt ved december.

Hvad synes du er det hyggeligste ved december ? Tag dig måske tid til det i dag.

9 / 100