fbpx

D4E02619 7FB3 4689 A42C 873B3267510C

En friskfaktor om dagen

Jeg har taget min uddannelse i sukkerafhængighed i Sverige, og jeg har bragt lidt af det svenske sprog med mig hjem. Et af ordene, som jeg tidligere har delt, er “sötsug” – suget efter noget sødt. Et andet fantastisk ord er “FRISK-FAKTOR,” som jeg ikke tror, vi har en direkte oversættelse til på dansk.

En frisk-faktor er noget, du gør for dig selv. Det er noget, der får dig til at føle dig godt tilpas, glad og fuld af energi. For os, der har en sukkerafhængighed, er det ekstremt vigtigt at have fokus på disse frisk-faktorer.

Når man går i gang med at komme ud af sukkerafhængigheden skal de fleste også igennem en sorgproces. Det er en proces, hvor man siger farvel. Farvel til vores “bedste ven,” sukker, der altid har været der for os. Det er en sorgfyldt tid, og nogle gange kan vi føle os som ofre og tænke, “Hvorfor kan jeg ikke bare spise sukker som de andre?” Specielt i december, hvor sukker er overalt, kan det være en udfordrende tid.

Derfor er det vigtigt at fylde på med og være opmærksom på frisk-faktorer. Gør noget godt for dig selv hver dag, noget der bringer glæde, energi og velvære. Du er ikke et offer, og du bliver ikke uretfærdigt behandlet. Du gør noget godt for din hjerne, din krop og dig selv.

En frisk-faktor behøver ikke at tage lang tid. Det kan være alt fra 1 minut til flere timer. Det vigtige er ikke varigheden, men indholdet og den glæde, det bringer.

Her er nogle eksempler på frisk-faktorer:

  1. Træk vejret dybt tre gange, helt ned i maven, når du sætter dig ind i bilen.
  2. Sæt dig ned i 30 minutter med en god bog eller en spændende podcast.
  3. Tag dig tid til at nyde din frokost eller middag i fred og ro.
  4. Gå en 20-minutters tur i din frokostpause.
  5. Sig nej til det, du virkelig ikke har lyst til, men som du normalt siger ja til.
  6. Giv dig selv mindst tre positive kommentarer hver dag.
  7. Giv tre positive kommentarer til andre.

Nogle gange føler jeg ikke, jeg har tid til at gøre noget for mig selv, så jeg sætter tid i min kalender – selv 10 minutter kan gøre en forskel. Hvis jeg ser mine planer igennem, opdager jeg, at ikke alt er “SKAL,” noget er “KAN,” men det føles som “SKAL.” Nogle gange kan jeg endda få andre til at gøre noget for mig.

Hvordan prøver du at inkludere frisk-faktorer i dit liv, og hvilke har du fundet på? Del gerne dine erfaringer og lad os inspirere hinanden til at gøre noget godt for os selv hver dag!

9 / 100