fbpx

Hej “Usikre Bente”.

Det er et godt spørgsmål, du stiller der. Det er jo nemlig vigtigt at vide hvad man fejler inden man begynder at behandle på det.

Jeg betragter jo sukkerafhængighed som en sygdom på niveau med blindtarmsbetændelse eller gigt. Der var jo heller ikke nogen der ville begynde at operere på nogen, uden der var stillet en diagnose og man var sikker på at det var blindtarmsbetændelse og ikke noget andet.

I det danske sundhedssystem betragtes afhængighed ikke som én sygdom. Hver afhængighed betragtes for sig selv og bedømmes for sig selv. Efter min mening er det en meget gammeldags måde at se afhængighed på, og et levn fra dengang, hvor afhængighed blev betragtet som den enkeltes skyld.

I dag med den nye viden om hjernen ved man at afhængighed skyldes at hjernens belønningssystem fungerer anderledes hos mennesker med afhængighed end hos mennesker uden afhængighed.

Men tilbage til dit spørgsmål om hvordan du kan finde ud af om du er sukkerafhængig.

Du kan altså ikke gå til din læge og spørge der.

I Sverige er der udviklet et diagnoseredskab til sukkerafhængigheed. SUGAR hedder redskabet. Det drejer sig om et spørgeskema, som man får tilsendt, udfylder og returnerer. Herefter gennemgår jeg skemaet, og vi har en grundig samtale via Skype med udgangspunkt i dit udfyldte skema. Herefter vil du ha´svaret.

Selvom det er den bedste metode til helt sikkert at finde af om du er sukkerafhængig, så synes mange alligevel at det er mange penge at give.

Hvis du også tænker det så må du “nøjes” med din egen fornemmelse (den plejer også at være ret sikker, hvis du vil høre efter den) eller testen her på siden som du også skriver at du har prøvet.

Hvis du tænker, at du VIL ha fundet ud af det med sikkerhed, og du vil ha SUGAR redskabet tilsendt, så klik her.