fbpx

Kender du disse myter ?

Beskrivelse af 5 myter om sukker

Myte 5: Det er din egen skyld.

Denne myte er den værste af alle de her 5 myter. Det er din egen skyld. Kan I mærke det, skylden og skammen ?
Når det eneste man vil og ønsker er at stoppe. Stoppe alle de evindelige tanker om mad, om hvornår man skal spise, hvornår man kan komme til at spise, hvordan det skal kunne lade sig gøre, så ingen opdager det. Stoppe at man hele tiden tager en beslutning om at stoppe og alligevel ikke er i stand til at gennemføre det.

Det er IKKE din skyld, du har det sådan, det har aldrig været din skyld.

70-80 % af den mad vi kan købe indeholder sukker.

“Mad” i pakker og æsker, “mad”, der er lavet på fabrikker, “mad”, der er fyldt med rigtig sukker og kunstig sukker, “mad”, der er fyldt med kemikalier. Det er ikke mad, det er ikke den slag mad, som din krop er skabt til at indtage. Din krop og din hjerne genkender det ikke som mad. Du bliver ikke mæt af den her slags mad. Det kan godt være din mave bliver fyldt, men din krop, dine celler får ingen mad, derfor er du sulten hele tiden, selvom din mave er helt fyldt, så kan du blive ved. Din hjerne “hører” ikke at dine fedtceller sender besked om at du er mæt. Den er oversvømmet af sukker og er blevet resistent.

Dit belønningscenter i hjernen er, i begyndelsen, lykkelig over det kæmpe kick, som al den sukker giver. YES, YES skriger den, mere, mere.
Men efterhånden bliver belønningscenteret også træt, der kommer for meget, og den forsøger at klare det ved at nedsætte antallet af sukkermodtagere i hjernen. Du vil opleve, at du ikke længere bliver så varm og tilfreds når du spiser sukker, som du plejede at blive. Du prøver derfor at spise mere for at få den samme følelse som tidligere. Efter et par dage nedsætter din hjerne antallet af sukkermodtagere endnu mere. Du spiser endnu mere og sådan fortsætter det.

Sådan er det for alle os, der har det svært med sukker.

Det er ikke vores skyld, den mad som findes alle steder omkring os er faktisk ikke mad. Det er kemiske produkter, som er sammensat så vores belønningscenter bliver helt kidnappet og bare vil ha mere, og som reklamer får os til at tro er mad.

Spis Rigtig  Mad.

 

 

55 / 100