fbpx

Kender du disse myter ?

Beskrivelse af 5 myter om sukker

MYTE 2: DU SKAL BARE SPISE LIDT AF HVERT.

Det udtryk har jeg nok hørt 1400 gange (mindst 😊) i forskellige udgave i årene løb, og det har I garanteret også. Måske har I endda selv sagt det, det har jeg i hvert fald, tidligere.

Jeg har hørt: ”lidt af hvert er det bedste, ikke for meget, ikke for lidt”, ”du skal bare gøre lige som mig, jeg spiser i alle farver og endda lidt chokolade hver dag”, ”man skal ikke ha noget man slet ikke spiser, så ender det bare med at man spiser for meget af netop det”, osv, osv.

Men for os, der scorer højt i sukkerafhængighedstesten, er der ikke noget der hedder lidt af hvert. Det bliver til meget af hvert. Ja måske ikke meget af alting, men af nogen ting, af bestemte ting. For nogle kan det endda blive meget af alting.

Vi er meget forskellige i forhold til hvad vi kan spise, hvor meget vi kan spise, og de mennesker som siger til os, at vi bare skal spise lidt af hvert, snakker ud fra deres erfaringer, ud fra deres verden.

Vi er nødt til at kigge på os selv, hver især.

Du kender dig selv bedst. Hvis du kigger dig selv dybt i øjnene, hvordan er det så for dig ? (Hvis du er i tvivl, så prøv at tage sukkerafhængighedstesten). Har du problemer med sukker? Bliver du ved med at spise det selv om du har bestemt at nu skal det være slut? Har du prøvet at skære ned uden at det er lykkedes ?

Hvis du har, så vil en tilgang hvor du siger til dig selv ”at du bare skal spise lidt af hvert” ikke føre dig derhen hvor du gerne vil være i forhold til sukker. Tværtimod så vil du komme længere og længere væk fra det du ønsker.

Hvorfor ?

Fordi du har en hjerne, som enten ikke kan tåle mere sukker eller en hjerne som er i færd med at blive overvældet af sukker.

Du vil, hvis du vil ud af din sukkerafhængighed, være nødt til at trække en streg i sandet og sige; Jeg kan ikke spise sukker og mel. Jeg kan ikke tåle det

Men ved du hvad ? Det er fantastisk, du får et fantastisk liv. Ingen cravings, du får det bedre fysisk, psykisk og socialt.

Du tvivler, men tro mig, det passer.

71 / 100