fbpx

Laage 22 2021

Stress, dette lille ord, som vi alle kender og er nødt til at beskæftige os med. Sukkerafhængige har julestress, som du skal lære at håndtere.

Hvad er stress egentlig? En biokemisk reaktion på, hvordan du oplever, hvad der sker omkring dig. Du kan læse om stress, og hvad der sker. For en sukkerafhængig er det endnu vigtigere at forstå stress.

Du er nødt til at træffe valg hele tiden. Nogle gange træffer du gode valg og nogle gange dårlige.
Når du føler dig stresset, er det nemt for dig at træffe de dårligere valg. Indtil videre er der intet overraskende. Stress er trods alt en biokemisk reaktion, der vanskeliggør tænkning.

Julestress som sukkerafhængig

Hvis du er afhængig af sukker, træffer du ikke kun dårligere valg, når du er stresset, du træffer valg, som du kan kalde rent afhængighedsvalg.

At købe julegaver kan være stressende for alle. Efter et par timer falder blodsukkeret, og du har brug for noget at spise. Et godt valg er måske at gå ind i en restaurant og spise et godt måltid eller måske har du selv taget mad med. Et lidt dårligere valg kan være at købe en kop kaffe og nogle nødder. Endelig kan et afhængighedsvalg være at købe en julebolle til kaffen og samtidig tro, at du kan nøjes med én.

Den ene er ikke nok

Som sukkerafhængig ved du, at hvis du tager én julebolle, er det ikke nok, den umættelige sult er blevet vækket, og det stopper ikke ved én bolle. Det er problemet for os sukkerafhængige, du har brug for mer og mer.

Julen er fuld af must-haves, burde og stress. Desuden skal alt være perfekt. Alt skal være lige så perfekt, som det burde være. Du forsøger at få enderne til at nå sammen både en gang og flere gange for endelig at lykkes i alle de ting, du skal, bør og bør gøre.

Nu hvor du som sukkerafhængig ved, at stress ikke kun påvirker dig negativt, men får dig til at trække valg, som er helt sindsyge. Er det så vigtigt, at julen er perfekt? Find det, der er vigtigst for dig med julen? Gå med det og lad resten være som det er. Det vil være fint, når alt kommer til alt, vil det være lige som det skal være.

Jeg læste for nogle år siden bogen ”Den 100 årige der kravlede ud af vinduet og forsvandt” af Jonas Jonasson. Hovedpersonen i bogen havde et mantra, som jeg forsøger at indarbejde i mit liv:

”Der er, som det er og det bliver som det bliver”

For mig minder dette mantra mig om, at jeg ikke kan ændre på den virkelighed som er, og at det er meget begrænset hvilken indflydelse jeg har på fremtiden. Det eneste jeg kan gøre noget ved, er hvordan jeg tænker, føler og handler i mit eget liv.

 

 

9 / 100